Före och Efter

Före och Efter

Idag har vi fått vara med på en Brazilian Buttlift ihop med Dr Fredrik Berne på Klinik 34 i Göteborg, vi har även fått äran till att få intervjua Dr Berne om själva ingreppet.

Vad är en ”Brazilian ”Butt lift?
Brazillian Buttlift innebär en förstoring av stussen som även lyfter den. Det finns lite olika alternativ på marknaden så länge du inte är pinnsmal har idag fettransplantation blivit “Golden Standard”. Brazillian Buttlift är den behandling som växer mest just nu och vi ser överallt i media att det handlar mer om stussen än om brösten idag.DSC00494

2. Butt Injection

Butt injection – injektion i stussen för en förstoring och ett lyft. Med kroppseget fett fås en hög flexibilitet avseende form till skillnad från implantat. Med fett kan vi lägga volym precis där man vill ha det och anpassa varje injektion till varje enskild patient. En stor fördel med fett till just rumpan är att vi har en mycket hög överlevnad

3. Implantat

Vi är vana vid silikon implantat till brösten men problemet med rump implantat är att stussen utsätts för mycket mer mekanisk påfrestning. Detta gör att man med implantat har högre risk för att det flyttar sig, vrider sig och inte ger det resultat man önskade.

4. Smartlipo

Smartlipo är egentligen en fettsugningsmetod där energin från en laser elektrod vibrerar sönder fettcellernas membran. Detta innebär att fettcellerna dör och detta samt andra energi metoder som Radiofrekvens och Ultraljud är inte optimala metoder för fettransplantation eftersom döda fettceller såklart ger ett sämre resultat.

5. Andra alternativer?

Vi använder oss av Bodyjet även kallat WAL-Water Assister Liposuction för att skörda fettet till transplantation. Vid en bodyjet behandling är det en solfjäder formad vätskestråle som fragmenterar fettet. Tack vare det skonsamma vattnet kan man då få ut fullt friska levande fettceller vilket ger en högre överlevnad. Det är visat i vetenskapliga studier att Bodyjet metoden ger lika hög överlevnad som stamcellsberikad fettransplantation.

Vilka metoder är säkrast och vilka metoder skulle du säga att man inte ska göra?

Vi har tyvärr sett en del tråkiga resultat med infektioner och lösa implantat efter Brazillian Buttlift med silikon implantat. Brazillian Buttlift med fett ger helt klart störst möjlighet till att skapa bästa formen och om det görs med Bodyjet metoden fås den största överlevnaden vilket är mer än 70% av det transplanterade fettet. Förstoring kan göras med upp till 1500 ml per stuss vilket ger ett slutresultat på totalt mer än 1000 ml per sida. Det är såklart inte alla som vill ha en sådan stor förändring men möjligheten finns och önskar man mer är det inga problem att göra om ingreppet och fylla mer efter tre månader.brazilianbuttlift.009

Hur länge varar resultatet ?

Brazillian Buttlift med kroppseget fett ger permanenta resultat. Fettet blir ett biologiskt dynamiskt implantat med allt vad det innebär. Tappar patienten mycket i vikt minskar volymen, går patienten upp i vikt blir rumpan större.

Lägger man på sig mer på utfört område?

Själva ingreppet innefattar även fettsugning av områden där det finns överskottsfett, så detta är vad vi kan kalla äkta Robin Hood kirurgi, vi tar från dom rika områdena och ger till dom fattiga. Denna benägenhet stannar kvar och går man upp i vikt efter operationen kommer patienten att öka mer i volym på stussen än på andra områden.
Kan rumpan minska?

Ja så är det minskar du i vikt kommer stussen att minska men inte lika mycket som om du inte hade gjort en fettransplantation. Vad vi har sett är att stussen efter transplantation inte alls påverkas lika mycket vid stor viktnedgång som andra områden på kroppen.

Vart kommer fettet ifrån?

Fettet kan ta varifrån som helst, armar, skuldror, rygg, love handels, mage eller ben.

Kroppseget fett

Kroppseget fett

Kan man ta någon annans fett?

Nej tyvärr.

Hur länge ska man undvika att sitta på rumpan?

Man skall undvika att sitta på det transplanterade området i fyra veckor, däremot kan man sitta ner om man endast belastar över delen av benen.

Kan man välja vilken typ av rumpa man vill ha ”Kardishian” eller ”Beyonce”?

Till viss del, alla patienter har olika förutsättningar vilket innebär att alla tyvärr inte kan få en Kardashian eller Beyonce stuss., precis som vi inte kan ge alla 50-åringar ett Madonna ansikte med filers och kirurgi, men en förbättring blir det alltid.

Kan jag få samma resultat av att träna?

Nej det kan det inte, men träning kan förbättra resultatet.

Finns det några risker med ingreppet?

Brazillian Buttlift med kroppseget fett har få risker. Däremot så finns alltid risker med kirurgi såsom blödningar infektioner och orimliga förväntningar.

Något annat man ska tänka på innan man väljer att göra en Brazilian Butlift?

Brazillian Buttlift har blivit en viktig del i det vi kallar för kropps skulptering, det handlar inte längre bara om volym, stora bröst, platt mage stor stuss. Utan harmoni och balans för varje enskild patient är självklart viktigt och nu när vi har en metod som ger hög överlevnad av fettet och skonsam fettsugning växer metoden mer och mer runt om i världen.

klinik34

BESÖK GÄRNA KLINIK 34  här FÖR MER INFO

Ställ gärna fler frågor till Dr Fredrik Berne här nedanför.

About The Author

12 kommentar

 1. » Fettransplantations operationer ökar.

  […] Fettransplantationer ökar inom skönhetsindustrin för att ge volym i bysten, stussen och även för att föryngra huden i ansiktet.Vem har inte drömt om att ta fett från sina kärlekshandtag eller insida lår för att få större bröst eller fylligare rumpa? […]

  Svara
  • sandra

   Hej!
   Vad händer med tjejer som inte har så mycket fett på kroppen inför en brazilian buttlift? om det inte finns något att ta ifrån går det väl inte att göra operationen? Såfall vänder sig denna typ av operation sig till lite mulligare personer. Mvh

   Svara
   • mehtap

    Hej Sandra,
    det gäller att man har tillräckligt med fett att skörda för att få ett ultimat resultat.
    Har man för lite fett dessvärre kan det bli svårt att skörda, skulle rekommendera dig att boka en konsultation hos din närmaste kirurg som utför fettransplantationer.
    mvh BBBLOGG

  • mehtap

   Hej Lena,
   en Brazilian butt lift kostar ca 49.000 kr på Klinik 34 givetvis varierar priset från klinik till klinik…

   Svara
  • mehtap

   Hej Lena,
   en brazilian Buttlift kostar från 49.000kr på klinik 34.

   Svara
 2. huda

  hi there is no Namber how should I can call you pleace thanks

  Svara
  • mehtap

   Hej Huda,
   vi har inget nummer men däremot svarar vi på dina mail.

   Svara
  • mehtap

   Hi Huda,
   we don’t have a numer but i can help you from here.
   Regards BBBlogg

   Svara
 3. Marri

  Hej,

  Måste man fylla på det igen efter man gjort en BBL?

  Svara
  • mehtap

   Hej Marri,
   oftast behöver man endast göra det en gång. Men vissa patienter vill ha större resultat och behöver då göra ytterligare en gång till. Ring till Klinik34 för mer info dem är superduktiga 031-7740292 Lycka till mvh BBBlogg

   Svara
  • mehtap

   Hej Marri,
   det väljer du själv ca 70-80% av fettet överlever vill du ha större resultat kan du behöva göra en omgång till.
   Mvh BBBlogg

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.