Hitta Rätt Foundation!

Vilken konsistens, märke och form du ska välja på din foundation beror i högsta grad på vilken hudtyp du har. Det finns speciella foundations för fet hud, torr hud, åldrande hud etc. Ta reda på din hudtyp hos en riktigt duktig hudterapeut innan du köper en foundation.

När du hittat en foundation som passar din hudtyp är det dags att välja nyans. Det kan vara lite knepigt så ta med dig en kompis som hjälper dig titta och se till att du tittar i rätt ljus! Lamporna i en butik är ofta lite mera gultonade så färgen som du väljer kommer se lite annorlunda ut när du kommer ut i dagsljus. Se på dina kläder vilka färger du själv tycker att du passar i. Om du passar bäst i varma hösttoner i brunt, grönt och mörkrött så är du antagligen mer åt det varma hållet. Om du passar bättre i isiga toner med blått, ljuslila och rosa så är du antagligen mera åt det kalla.

När du nu ska testa en foundation ska du applicera den på två ställen; dels på insidan av handleden, dels på käkbenet. Insidan av din handled har inte samma hudton som ditt ansikte, så döm inte efter den, men lägger du lite här kan du se produkten bättre, lukta på den och känna på konsistensen.

foundation-jaw

 

winter-foundation-tips

Man kan använda sig av olika redskap när man applicerar en foundation. Beroende på i vilken form din foundation är är olika redskap passade. Stora borstar passar bäst till puder foundation medan små borstar är bättre till flytande. En svamp är det vanligaste redskapet till foundation. Även denna kan du använda på olika sätt. Om du bara vill ha ett tunt lager foundation, för att jämna ut hudtonen men inte för att täcka, så kan du fukta din svamp innan du använder den. Den ska inte vara plask blöt, men lite vatten i den gör att din foundation glider på huden lättare och inte lägger sig så tjockt.

IMG_0515_done-1000x700

Här måste vi dock varna; bakterier gror i fuktiga miljöer så se till att din svamp torkar ordentligt mellan gångerna och släng dem i tvättmaskinen lite då och då, eller byt ofta! Särskilt viktigt är det här för dig med acne, då bakterierna i en acnehud gärna hoppar runt i ditt ansikte och kan ge dig ännu mer besvär.

Vilket redskap du än använder så är det viktigt att du jobbar systematiskt för att få rätt på din foundation. Börja i pannan och arbeta dig nedåt. Se till att du suddar ordentligt runt hårfäste och käklinje, och gör en naturlig övergång mellan käklinjen och halsen.

LYCKA TILL!

About The Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.