Det finns två syften med microneedling, eller kollagen induktionsterapi som det också kallas. Dels att bygga upp bindväven i de lägre hudlagren och samtidigt hålla de skyddande hudlagren intakta. En mängd små nålar, antingen i en dermaroller eller i en annan handhållen apparat, tränger in i huden och bryter upp de gamla kollagentrådarna och stimulerar produktionen av elastinfibrer, från de nedersta hudlagren upp till hudens yta. Resultatet är mjukare, tjockare, fastare och jämnare hud. Problemet med laser och aggressiva kemiska peels är att dermis är ett extremt komplext, mycket specialiserat organ. Det må endast vara 0,2 mm tjockt, men det är vårt enda skydd mot omgivningen. Man bör aldrig skada epidermis såvida inte risken är större att låta epidermis vara intakt jämfört med att ta bort epidermis. Vad vi än gör måste vi säkerställa att den grundläggande strukturen hos huden inte förändras. För att föryngra huden och se ung ut, måste vi ha en perfekt epidermis med naturliga dermala papiller, bra fuktnivå, normal färg och god motståndskraft. När vi gör aggressiva laserbehandlingar och kemisk peeling finns risk för att epidermis med tiden blir tunnare och förminskar de dermala papillerna. Resultatet kan bli inflammerad, torr och rynkig hy.thumbs_75084-microneedling.jpg.690x0_q100

Vid en microneedling behandling kommer en dermaroller eller annan apparat tränga igenom epidermis, utan att ta bort epidermis. Eftersom epidermis endast punkteras kommer det att läka snabbt. En dermaroller kan tränga igenom huden till ett djup om 0,1mm – 3mm beroende på det hudproblem som behandlas. Huden kan i vissa fall med de längre nålarna blöda en aning, men bara under en mycket kort stund.

Microneedling är den enda hudföryngringsmetoden som riktar sig mot och påverkar 3 viktiga typer av hudceller keratinocyter, melanocyter och fibroblaster utan att äventyra integriteten hos överhuden. Många kliniska studier har visat att micro needling är effektivare eller minst lika effektiv som andra metoder såsom laserslipning, kemisk peeling och dermabrasion. En dermaroller kan skapa upp till 500 000 mikrokanaler genom huden på 10 minuter – 1 000 per kvadratcentimeter – jämfört med fraktionslaserbehandling som skapar 2 000 mikrovärmezoner per kvadratcentimeter efter 3-4 behandlingar.

http://dermaroller.nu

About The Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.