En hårinpackning i veckan gör ditt hår mjukt och skinande, men använder du den på rätt sätt?

long and healthy hair

1. Välj rätt hårinpackning

En hårinpackning kan innehålla en mängd olika ingredienser, som aloe vera, jojobaolja, protein eller kamomill som alla fungerar olika i ditt hår. Precis som med schampo och balsam är det alltså viktigt att också välja en hårinpackning som passar just ditt hår.

2. Handdukstorka innan du applicerar hårinpackningen

Tvätta håret med ditt vanliga schampo och handdukstorka det sedan ordentligt. Rufsa inte bort vätan, utan kläm hellre bort det extra vattnet med hjälp av handduken. Applicera sedan hårinpackningen i hårlängderna, men undvik hårbottnen.

3. Kapsla in håret och inpackningen med värme

För att ge din hårinpackning en extra boost, applicera den enligt anvisningarna under punkt 2 och linda sedan in ditt hår i en varm frottéhandduk. Värmen och isoleringen kommer att få ingredienserna i din hårinpackning att fungera ännu bättre.

4. Fuska inte med hårinpackningens tid

Att bara applicera hårinpackningen, vänta någon minut och hoppas på det bästa kan fungera, men vill du att din hårinpackning verkligen ska få komma till sin rätt – läs instruktionerna på förpackningen. En del inpackningar behöver bara verka i 2-3 minuter, andra ger bäst resultat efter 15 minuter.

880e27e17ab31156391cecb8941b0411

 

About The Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.