radiesse klinik 34 mehtap ok fredrik berne händer rynkor botox göteborg

radiesse klinik 34

Radiesse är en injicerbar tvåkomponentsfiller, som förutom att omedelbart återställa ansiktets naturliga volym även avlägsnar hudens ålderstecken genom att stimulera produktionen av kroppens naturliga kollagen. Den tillför alltså inte bara volym vid injektionstillfället, utan med tiden stimulerar Radiesse också produktionen av kroppens naturliga kollagen, och för många patienter kvarstår resultatet i upp till ett år eller längre.

Radiesse ger den volym och det lyft som är nödvändigt för att reducera ålderstecken, tack vare de kalciumbaserade mikrosfärer och den gel som produkten består av. Med tiden kommer både gelen och mikrosfärerna att brytas ner helt i kroppens ämnesomsättningsprocess. De frigjorda kalcium- och fosfatjonerna är identiska med kroppens egna mineraler.

Förutom en omedelbar volymgivande effekt stimulerar CaHA-mikrosfärerna (Calcium Hydroxylapatite) i Radiesse hudens naturliga kollagensyntes. Tack vare den kollageninducerande effekten återfår huden sin ungdomliga densitet och elasticitet.

Radiesse ger omedelbart fyllning genom att jämna ut moderata till svåra ansiktsrynkor, och har en lyftande och åtstramande effekt på huden. Den skapar genast en ett-till-ett-korrigering, och efter endast en injektion får många patienter omedelbart ett ungdomligt utseende som varar länge. Radiesse injiceras försiktigt i huden av behandlaren, oftast i små mängder och med en mycket fin nål.

Förutom den omedelbara volymgivande effekten stimulerar Radiesse hudcellernas återhämtningsprocess. Jämfört med korslänkad hyaluronsyra är hudens återhämtningsprocess betydligt mer kraftfull efter en CaHA-injektion.

Injektioner med CaHA-mikrosfärer ger en effektiv stimulering av kollagenets nybildning. Inom en period på 3-12 månader skapar en enda injektion av Radiesse ett omfattande nätverk av nybildad kollagen av typ I jämfört med HA. Samtidigt ökar hudens elastininnehåll kraftigt, och jämfört med HA uppvisar Radiesse en något större mängd intakt elastin.

Efter injektionen tillför Radiesse omedelbart volym och korrigering, samtidigt som huden stimuleras till att producera sin egen naturliga kollagen. Med tiden absorberas fillern, varefter kroppen bryter ner CaHA-mikrosfärerna, och lämnar kroppen med hudens naturliga kollagen.

Individuella resultat varierar beroende på ålder, hudtyp, livsstil och metabolism och, naturligtvis, på vilket område som har behandlats. För de flesta patienter kvarstår effekten i över 1 år.

About The Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.