noppa-ogonbryn-form

 

Vackert formade ögonbryn är en av de viktigaste delarna i vår makeup, och något som får stor effekt på vårt ansikte. Vackert formade ögonbryn kan öppna upp ögonen och ge ett yngre intryck, medan dåligt skötte bryn kan stänga ögat och dra ner hela makeupen.

1. Bästa tillfället att noppa ögonbrynen är när huden är mjuk och avslappnad, exempelvis efter ett bad, en dusch eller efter en ansiktsmask.

2. Ha koll på dina verktyg. En spegel, pincett, liten sax, concealer, vit kajalpenna, ögonbrynsborste och ögonbrynsgel kommer alla att vara ovärderliga.

3. Ta ut formen på dina ögonbryn. Du ska givetvis välja den form du som passar dig bäst, men du kan även ta ut riktlinjer ned hjälp av en borste, penna eller rak pinne. Sätter du borsten vertikalt, från näsan och rakt upp har du hittat startpunkten. Från näsvingen vinklar du borsten utåt, så att den löper över din iris. Där borsten möter ditt ögonbryn ska brynets högsta punkt vara. Vrid borsten från näsan och ut mot ögats yttersta vrå. Där linjen möter ögonbrynet bör brynet sluta.

noppa-ogonbryn-vaxtriktning

4. Då du noppar ögonbrynet så sträck ut huden med den handen som inte håller i pincetten och försök att med pincetten greppa stråt så nära roten som möjligt, då ökar chansen för att du tar stråt med en gång. Var noga med att alltid dra ut strået i dess naturliga växtriktning, det är snällast mot hårsäcken och risken för inflammerade hårsäckar minskar. En bra regel för att göra rätt är att pincetten ska gå i samma riktning som hårstråt.

5. Fortsätt med att noppa vingen på ögonbrynet, börja nerifrån ögat och gå upp. Syftet med att noppa ögonbrynen är att öppna upp ögat, och hårstråna som sitter ner mot ögat är de som först ger intryck av att stänga formen. 

6. Forma sedan ögonbrynen med en borste, de ska borstas uppåt och utåt det öppnar upp ögat, inte nedåt vilket istället stänger ögat. Fixera med en gel. Se över formen och se om det är några strån du behöver frisera med en sax.

LYCKA TILL!!!

About The Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.