Med åldern kommer rynkorna, som vi alla vet kan man inte vrida tillbaks tiden men man kan skjuta upp den. Här kommer några vardagliga vanor som kan göra så att du får fler rynkor och så att du kan minimera dem. Rynkor är en naturlig del av livet och åldrandet, och att de dyker upp allt eftersom åren går är en självklarhet. Men vissa skrynklor beror inte på att du blir äldre, utan uppkommer på grund av dåliga vanor

Tuggummi
Ett ständigt tuggummi-tuggande kan öka uppkomsten av smårynkor kring munnen.
Så välj mint- eller flourtabletter istället, för hyns skull. Linjerna runt munnen är mer utsatta när du suger sugrör, visslar och putar med läpparna. Kom ihåg det…

Sova På Mage/Sida
Vissa hudläkare hävdar att de kan se på ett ansikte om personen sover på sidan eller mage. All press och gnidande mot kudden skadar till slut kollagenet och elastinet (hudens byggstenar). Sover du ofta på sidan hänger även kinden på ett sätt så att en rynka från näsan till munnen uppstår.
Alltså nasolabiala veck.

Sluta Röka
Seriöst, nu är det dags att sluta. Förutom alla direkt hälsofarliga effekter så blir huden rynkig, grå och ojämn. Att rökning påskyndar både åldrandet och uppkomsten av rynkor vet du förstås redan, men man kan aldrig bli påmind en gång för mycket. Så fimpa ciggen, NU- Direkt!!!

Minska Sockerätandet
Talesättet ”du är vad du äter” stämmer faktiskt! Äter du för mycket socker och snabba kolhydrater riskerar du inte bara att gå upp i vikt, utan också att se äldre ut än vad du är. Sockermolekyler bryter bland annat ner collagenet i huden och kan göra din hy mindre elastisk och mer rynkig. Så skär ner på sockret och håll ansiktet slätt!

Tvätta Bort Ditt Smink
Att somna med make-up är riktigt elakt mot din hy. Sminket och alla föroreningar som fastnat i ditt ansikte under dagen tränger ner i porerna och bryter ner hudens collagen, vilket skyndar på åldersprocessen. Så lägg några minuter på att tvätta bort sminket och återfukta ansiktet innan du hoppar i säng.

Solskydd
Solen är underbar, särskilt för oss som lever i mörker och kyla största delen av året, men också en riktig hudskrynklare! Använd därför ansiktskräm eller foundation med solfaktor hela sommarhalvåret, även om du bara ska vara ute i solen ett par minuter. Och glöm inte att solens strålar når dig även om det regnar eller är molnigt.

Välj alkoholfritt
Känns ansiktet ofta torrt och stramt när du vaknar upp ”dagen efter”?
Inte så konstigt, alkohol torkar ut hela kroppen och även din hud. Dricker du ofta alkohol kan huden förlora sin elasticitet och bli rynkig som följd av den regelbundna uttorkningen. Ett alkoholfritt alternativ gynnar inte bara plånboken utan också din hy.

About The Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.